About

Velkommen til Bergen Rugbyklubb

firstgame

BACK (f.v): Andrew (Foxy) Firth; Ian (Oupa) Irving; Iyall Getbaktuyu; Matt Billingham (CLUB FOUNDER); Daniel; Rune (Bruno) Vindenes
FRONT: Hanro (Poephol) van Wyk; Colin (Tiette) Skelton (Captain); Gisle (Geezer) Njaastad; Steve (Stevie) Fraser

Legenden vil ha det til at 1823, under en skolekamp i fotball i byen Rugby i England, tok William Webb Ellis ballen med hendene i stedet, og løp med den mot motstanderens mållinje. To århundrer sener har rugby blitt en av verdens mest populære idretter, med millioner av spiller og tilskuere som gleder seg over spillet. Trofeet i i verdensmesterskapet er oppkalt etter Ellis – “The Webb Ellis trophy”.

Rugby spilles selvsagt etter spillets regler, men også etter spillets ånd. Ved å utøve disiplin, kontroll og gjensidig respekt, skapes det kameratskapet og sansen for fair play som kjennetegner sporten.

Det finnes flere varianter av spillet. 15-mannsrugby, 7’er-rugby (OL-gren fra 2016) og Tag-rugby (uten kontakt).

Bergen Rugbyklubb ble grunnlagt av Matthew Billingham i 1999. Etter en vellykket første sesong, vant de  sin første nasjonale XV mesterskap samme år. Det er seks lag i klubben:

Bergen Rugbyklubb Senior XV – Dette er herrelaget som spiller 15 mannsrugby, som spilles internationalt. Flere av våre herrelagspillere har hatt den ære å bli valgt ut til det norske landslaget i flere år nå, også til kampen mot Bulgaria i Bergen tidligere i år, som endte med rekordseier  til Norge. Spillere til senior XV BRK lag er valgt ut fra lagene Bergenhus og Fana på grunnlag av motivasjon, treningsvilje og ferdighet.

Bergenhus  RK –  Stiftet i 2010 for å gi et lokalt tilbud til spillere som ønsker å forbedre seg og spille kamper uten å måtte reise land og strand rundt. Bergenhus RK har som rekrutteringsområde Bergen sentrum og hjemmebane på Krohnsminde og Nymark. Bergenhus deltar i Hordaland League.

Fana  RK – Samtidig med Bergenhus RK, ble Fana RK stiftet. Som navnet tilsier er kjerneområdet Fana og Ytrebygda bydeler og de har Fana Stadion som hjemmebane. Både Bergenhus og Fana spiller kamper i den lokale Hordaland League, som er gode forberedelser til NM.

Bergen Rugbyklubb Juniors – Ethoset til juniorene er  kameratskap, fair play, respekt og samarbeid. Bergen Rugbyklubb juniorlag  var Nasjonale Champions i Norge i år, som er en indikasjon på deres engasjement og entusiasme for sporten. Vi har et stort trenerteamet som har blitt sertifisert gjennom IRB Get Into Rugbyprogram opp til Rugby Pedagog nivå. Gjennom våre organiserte rugby treningsprogram lærer spillerne ferdigheter for å nyte dette flotte spillet; inkludert scrummaging, taklinger og scoringer.

Bergen Rugbyklubb Minis – I 2012, besluttet noen av  Bergen Rugbyklubbs  seniorspillere å overføre sin kjærlighet til spillet til sine barn og Bergens Rugbyklubb mini program startet. Vi møtes en gang i uken, vanligvis på søndag morgen, for å leke og lære rugby til barn fra 3 til 12 år gamle. Typiske leksjoner vil bygge på ball håndteringsferdigheter, læring og respekt for reglene i rugby. Vår minigruppe har vokst fra noen få barn til 25 – 30 barn på hver økt. Vi fokuserer  på å ha det gøy og spille med rugbyball med de minste og la de utvikle seg til rugbyspillet ved hjelp av Tagrugbyregler. Sikkerhet og moro er vårt primære fokus og taklinger er ikke tillatt før barna er 8 år.Våre minis er en del av Bergen Rugbyklubb og reiser til Stavanger to ganger i året for å spille med våre venner fra Stavanger Rugbyklubb.  Vi deltar også i lokale rugbyturneringer i Bergen. Å være en mini betyr også at du kan være en maskot for landslaget når Norge spiller landskamper i Bergen.

Rullestolrugby – I Bergens Rugbyklubb har vi en rollestolrugby seksjoner. Rullestolrugby er den hurtigst voksende lagidretten for mensker med funksjonsnedsettelser. Der er fire spiller på hvert lag og spillet foregår på en innendørs baketballbane.